Friday 29 April 2011

Novel Kedua Terbitan Karya Seni

Dapatkan novel BILA HATI KATA SAYANG di Pesta Buku Antarabangsa 2011. Dewan Tun Razak 3, D13-D16. Penulis MARISSA akan berada di gerai Karyaseni pada 24hb April, Jam 3 petang - 4.30 Petang. Temui anda di sana. atau dapatkan secara online di www.karyaseni.my

Tempat : Gerai D13-D16 ( Dewan Tun Razak 3, PWTC )
Masa : 3 Petang - 4.30 Petang
Tarikh : 24 April 2011

Sinopsis :

Dia hadir waktu aku sudah bergelar tunang orang. Awal-awalnya, aku fikir hanya biasa-biasa saja, tetapi pada hujung-hujungnya, aku tahu semua itu bukan lagi sekadar biasa-biasa saja. Sudah menjadi sangat-sanggat luar biasa.

Aduhai… Kenapa dia macam syok sahaja dekat aku? Selalu buat benda-benda yang tidak aku jangkakan. Atau aku yang terlebih syok dekat dia? Kalau betul, apa yang harus aku lakukan? Minta putuskan tali pertunangan? atau aku kena lari bersama dengan si dia.

"Degil sangat ni kenapa? Nasib baik awak jauh."

"Kalau dekat kenapa?"

"Saya cium awak!"

"Encik nak ke cium saya ni. Kan saya kuli encik. Lalu ke encik cium saya?" Aku buat-buat gelak walaupun aku tak ada mood langsung nak gelak.

"Awak berani cakap macam tu sebab kita jauh. Kalau dekat nak cakap dengan awak pun susah. Betullah kata orang, bila jauh dirindu!"

"Eh! Tolong sikit. Siapa yang rindukan encik. Tak nak saya rindukan encik tu!" Cepat saja aku nafikannya.

"Betul? Betul tak rindukan saya?"

Aku diam. Tak boleh nak jawab. Sebab memang betul aku rindukan dia. RINDU GILA!
Bila Hati Kata Sayang

Akan tetapi, bolehkah aku terus-terusan merindui dia? Bolehkah aku jatuh cinta kepadanya sedangkan aku tahu, semuanya sudah benar-benar terlambat.

Judul : Bila Hati Kata Sayang
Penulis : Marissa
Semenanjung : RM 18.00
Sabah / Sarawak : RM 21.00

Untuk Pesta Buku Antarabangsa, Potongan Harga Rm4, Anda hanya perlu bayar Rm14 Sahaja untuk pembelian di Pesta Buku Antarabangsa.

____________________________________________________

p/s : Apakah komen anda mengenai karya ini? Berkongsilah dengan rakan-rakan anda yang lain berkenaan pendapat anda mengenai karya Bila Hati Kata Sayang dari penulis Marissa terbitan novel kedua Karya Seni :)

No comments:

Post a Comment